Header image  
 
  
 
 
 
 

 
 
Værktøjskassen

 

Nedenfor følger en liste med lavpraktiske informationer - licks og tricks.

Du kan også hente listen/filen som worddokument HER

Ossastrasse 40

Lejligheden ligger i Neukölln i den sydøstlige del af Berlin, og området hørte til Vestberlin. Den har 3 højloftede rum, samt gang, køkken og badeværelse. Der er to soveværelser med soveplads til to i hvert af rummene. I stuen kan sofaen laves om til soveplads til to, og der er der fjernsyn, DVD afspiller, transistor samt en reol med guidebøger, kort, romaner og krimier samt kassetter med brugsanvisninger og diverse pjecer og oplysninger om transport og aktiviteter i Berlin. I badeværelset er der bruseniche, badekar, vaskemaskine og tørrestativ. I køkkenet er der en spisekrog (men der mangler stadig et bord) og opvaskemaskine.

Dyner, sengetøj og håndklæder
Der er 5 dyner og et vattæppe og 4 hovedpuder (aflange). I perioden oktober-maj skal man selv medbringe sengetųj. Fra maj-oktober kan man bruge husets sengetųj og håndklæder og vaske det ved afrejse.

Nøgler
Ekstranøgler til lejligheden samt til postkasse og cykler hænger på nøglebrættet ved fordøren

Varme og vandsystem
Lejligheden opvarmes via gasvarmesystem, som også giver varmt vand. Knappen til venstre er til varmt vand. Knappen til højre er til varmt vand og varme. Knappen (til venstre) kan stilles på 0, når vi ikke er der, for der vil være 5 grader, så længe der bor nogen nedenunder. Der er en computer i altanstuen, der kan sørge for ensartet temperaturer. Man kan også styre varmeregulering på apparaterne.

Brusekabineafløb
Stopper let, kan renses med den lille pumpe, der ligger på hylden. Den fyldes med vand, som presses ned i afløbet. Hvis det er helt slemt, kan det renses via en lem i et skab i gangen.

Fjernsyn
Skal først tændes på kanal 2 på den grå fjernbetjening med kantede navigationstaster, derefter tændes modem via rød knap på sort fjernbetjening, og på denne skiftes der kanaler (CNN med lyd er på kanal 35). Lyd og billede justeres på den grå fjernbetjening.

DVD
Grå fjernbetjening med runde navigationstaster.

Opvaskemaskine (brugsanvisning i kassette)
Der skal åbnes for vand på hanen under vasken til højre) mod uret. Hvis der ikke pumpes vand ind, kan maskinen hjælpes i gang ved, at man hælder vand i opvaskemaskinens afløb.

Vaskemaskine (brugsanvisning i kassette)
Der skal åbnes for vand (mod uret)

Internet
Der er etableret trådløst internet. Password (fra Berlinmægleren) sidder i den sorte lejlighedsmappe.

Værktøjskasse
I kosteskabet for enden af gangen

Cykler
Der står to cykler i gården. En hvid damecykel og en sort herrecykel, der er låst med en kraftige kædelåse (nøgler på nøglebrættet)

Skrald
Der er skraldespande i gården, og der skal sorteres efter husholdningsaffald, papir og glas.

U bahn
Nærmeste station er Neukölln og Hermannsplatz. Sidstnævnte har de fleste forbindelser via linierne U8 og U7.

 

 
Billeder fra Berlin